lördag 11 maj 2013

Spring outfit

Spring outfit

Klänning - New Look
Skor - H&M
Väska - New Look
Örhängen - New Look
Hårband - New Look
Solglasögon - Monki

Kanske något för studenten?


Festival fashion

En sak som dyker upp i modetidningarna som ett brev på posten såhär års är ju festivalmodet. Och i någon slags sommar-iver/Woodstock-villfarelse så prånglas det ut minimala jeanshorts, crop tops och fransiga små västar så det står härliga till. Jag vet inte om de här människorna som gör de här reportagen någonsin har varit på en festival, men min erfarenhet är att det är ganska sällan som man kan gå klädd sådär. Åtminstone på en svensk festival.. Min erfarenhet är att det ofta inte är någon större katastrof om man glömmer shortsen och bikinin hemma, utan det man verkligen inte kan leva utan är gummistövlar, vantar, fleecetröja och raggsockar.

Men, med det sagt, så vill jag säga att jag ska åka på festival utomlands i år! För missförstå mig rätt nu, jag gillar festivalmode-grejen as much as the next girl, men jag har aldrig haft möjlighet att sporta den. Förrän nu då, när jag ska festivala i Tyskland i sommar! Tjohej! Hoppas jag inte tar ut segern i förskott här, men lite såhär vill jag se ut:

Stil nummer 1: bohemisk & 70-talsinspirerad
Jeansväst - New Look
Vit klänning - New Look
Lilamönstrad klänning - Asos
Svart & vit-mönstrad väska - H&M
Virkad väska - H&M
Solglasögon - Monki
Örhängen - New Look
Rosa blomkrona - Asos
Multifärgad blomkrona - Asos
Espradillos - Asos
Stil nummer 2: punkig och 90-talsinspirerad
Randig klänning med cold shoulder - Asos
Solglasögon - Asos
Nit-örhängen - Asos
Parkas - Asos
Ryggsäck - Asos
Tie-dye-klänning - Asos
Shorts - New Look
Halsband - Asos
Fransig topp - H&M (slutsåld i svart på webben, men finns ute i butikerna nu!)

måndag 6 maj 2013

Fuck flattering

Det här med "smickrande" kläder (flattering = smickrande), kan inte det uttrycket bara dö ut snart? Jag är så utled på att höra och läsa om hur vi (kvinnor!) ska klä oss för att "smickra" våra kroppar. Det är ju bara en sexistisk jävla skit-norm som går ut på att kvinnor ska framhäva vissa av patriarkatet sexualiserade kroppsdelar, och dölja andra delar av kroppen, andra kurvor, som inte ses som lika tilldragande. Jag har länge själv dragits med de här tankarna, att jag ska klä mig "passande" för min kroppstyp, att jag ska dölja magen och framhäva brösten. Jag dras fortfarande med dem såklart, men jag känner ändå att jag börjar röra mig ifrån dem. Jag har t ex börjat tycka väldigt mycket om oversize, ju mer desto bättre! Jag har börjat använda halsband (förut tyckte jag att jag hade så kort hals och därför inte kunde ha halsband, i synnerhet inte korta sådana). Jag har sportat body-con några gånger. Jag hade tillochmed blusen instoppad i en pennkjol häromveckan! Det går framåt! Så jävla mycket har hänt bara sen jag startade den här bloggen.

Jag känner att jag vill experimentera mer med mina kläder, försöka röra mig ifrån tankarna om att jag måste vara söt, klassiskt vacker, modest. Passa in. Äntligen känner jag att jag fattar var fuck flattering betyder! Äntligen känner jag att det kanske även gäller mig, och inte bara andra coola, modig(are) tjockisar. Jag är så jävla glad, och jag känner mig fri.

Vi firar med en mag-bild tycker jag! Magtröja är väl urtypen av ett sånt plagg som många betraktar som helt off limits för tjockisar. Men alltså, why the hell not? Namnet antyder ju inte att det bara är vissa magar som får synas i dem. Och ärligt talat, vad är det som är så anstötligt med den här magen, jämfört med andra? Ja, den är veckig och har samma färg som en bulldeg, men so what?

Här sportar jag mina nya storblommiga byxor från Kappahl (från XLNT!), stora guldiga örhängen från H&M och fransig magtröja, även den från H&M.