måndag 31 mars 2014

FeTT Magazine


Idag lanseras Sveriges första onlinemagasin för plus size tjejer, FeTT Magazine, av tre plus size-kvinnor som tröttnade på att bara se en typ av kroppar i media. Utöver en fabulös modeplåtning där jag och tre andra bloggare medverkar, finns även shoppingtips, tankar och fat acceptance, musik och mycket annat. Det kommer uppdateras regelbundet, så spana in ofta!

torsdag 27 mars 2014

Påskpynt och färgberoende

Ibland tänker jag att jag ska bli en sån där sober person, en minimalist. Som matchar vackra träslag med vitt och koppar, några stilrena gröna växter i fönstren. En fin glasvas, några designklassiker. Men det lyckas aldrig, och det är nog lika bra, för jag är alldeles för snål för att lägga 2000 spänn på en vas från Svenskt Tenn, vårt hem består till 90% av saker vi fått eller hittat i grovsoprummet/containrar, och så tror jag att jag är beroende av färg. Jag mår liksom bra med mycket färg omkring mig! Gärna klara, starka färger, och gärna många på en gång. Jag gillar också att ha mycket krukväxter, så att det svämmar över i fönstren, jag älskar prylar, och jag älskar mönstermix. Så jag blir nog aldrig någon minimalist, men det gör inget. Det viktigaste är ju att man bor i ett hem som gör en glad! Det är bannemig inte alla förunnat.

Här är lite färgglada bilder från de senaste veckorna; Kuddfodralen sydde jag häromveckan av ett IKEA-tyg med älgar på. Köket påskpyntade jag igår och idag. Sydde en löpare av en bit tyg jag hade liggande, köpte påskliljor och påskris som jag pyntade med pastellfärgade fjädrar. Fick sån feeling att jag passade på att dammsuga också. Och klänningen sydde jag för en månad sen ungefär, och hade på mig på en megafin kvinnoseparatistisk 25-årsfest den 8:e mars.
 måndag 17 mars 2014

Dagens outfit 17/3

Den här outfiten är faktiskt inte dagens, utan från i fredags, men struntsamma. Och den usla mobilkameran har varit framme igen, på en toalett. Sämre fotoförutsättningar får man ju leta efter, men det var liksom det som fanns att tillgå. (edit: min snälla vän Ann-Charlotte redigerade bilden åt mig så nu ser den ut mer som den gjorde i verkligheten! Yay!) Jag ville ändå ta en bild för jag var nöjd med outfiten, och passa på att uppdatera lite om köpstoppet. Jag lär mig en hel del tycker jag, både om mina köpvanor och om min garderob. Vad jag gillar, vad som blir använt. Jag testar nya kombinationer, som den här, och jag tvingar ut plagg som legat oanvända i garderoben alltför länge. De flesta såna plagg ska jag göra mig av med. Det visade sig finnas en anledning till att de låg där oanvända. Och varför ha en garderob full med halvbra kläder, när man kan ha en garderob full (eller halvfull) av snygga, mångsidiga grejer såsom den leopardmönstrade klänningen + jeansskjortan ovan? Båda två superbra köp som jag använt mycket, och som passar till många olika saker.

Skjorta - Kappahl (finns nu!)
Klänning - Lovedrobe, köpt på New Look förra året
Örhängen (som skymtar) - Ebay

måndag 3 mars 2014

Göteborgare, kom och lek!
Vi är ett gäng plus size tjejer som söndagen den 30:e mars säljer ut delar av våra garderober! Vi kommer att sälja kläder i storlek 42-56, skor i blandade storlekar och en hel del accessoarer. Allt till vrakpriser! Portarna till lokalen på Såggatan 42 i Majorna slås upp kl 12.00 och vi håller på till 17.00 eller så länge det finns kläder kvar. Dessutom bjuder vi på fika under tiden du shoppar! Kom och fynda och mingla med oss! 

Välkomna önskar Anja, Anna, Christina, Elin, Hanna, Linda, Medina, Thina och Åsa

söndag 2 mars 2014

OOTD 2/3

Här kommer en liten släktmiddagsoutfit! Och eftersom det var hemma hos mamma ville jag naturligtvis ha på mig klänningen jag sytt av ett tyg hon köpte till mig på Zanzibar! Jag har fått en riktig sy-kick nu efter att jag införde köpstopp! En himla trevlig bieffekt faktiskt. Tre klänningar ha det blivit, det här är en av dem, samt en hel drös med kuddfodral. Köpstoppet har liksom tvingat mig att bli mer kreativ om jag vill ha nya kläder.

Klänning - Hemmasydd
Strumpbyxor - De gamla vanliga från H&M, 200 den
Skärp - Asos (från en kjol)
Örhängen - Gamla favoriter från Indiska

lördag 1 mars 2014

Köpstopp

Iochmed mitt idoga shoppande och suktande på den här bloggen är det nog svårt att föreställa sig att jag egentligen är rätt kritisk till denna överkonsumtion som många av oss pysslar med. Jag skriver "oss", för jag är verkligen så HIMLA medskyldig. Och jag om någon vet hur jäkla svårt det är att motstå, det är ju extremt roligt att shoppa! Jag älskar att shoppa, det tänker jag inte sticka under stol med. Jag skulle nog vilja sträcka mig till att säga att jag verkligen ogillar att inte få shoppa. Men, det finns en sak jag gillar ännu mindre, och det är att jobba. Jag har därför satt ett köpstopp för mig själv fram till sommaren, för att jag ska kunna lägga undan pengar att leva för i sommar och därmed inte behöva arbeta mer än nödvändigt. Planen är också att jag ska ta körkort i sommar, och då behöver jag ha tid till det, ergo = kan inte jobba så mycket. Jag började den 31e januari, så idag är det alltså en månad sen jag köpte ett klädesplagg!

Så vad gör man då om man är en så kallad "modeblogg", men inte kan konsumera? Jo, min tanke är att jag ska gräva riktigt djupt i garderoben och börja använda alla de där grejerna som bara ligger därinne och tar plats, för att ta reda på vad jag har i garderoben egentligen, och hur mycket av det jag verkligen gillar. Det kommer därför av naturliga skäl inte att bli så mycket shoppingtips här på bloggen, utan mer garderobsreflektioner och kanske en och annan DIY. Jag hoppas ni vill läsa!